Таг: надуеност

Таг: надуеност

Зошто стомакот ви е постојано надуен?

Надуеноста се дефинира како отекување на стомакот, кое воглаво е болна и непријатна состојба, а еве зошто стомакот е надуен и на која болест оваа појава упатува.   Гасовите се една од главните причини за надуеност. Најдобро се лекуваат со одбегнување храна која пр...
Здравје
Надуеноста во стомакот најчесто не измачува поради храната која сме ја изеле, но ако е проследена од следниве симптоми, тогаш може да се работи за здравствен проблем од посериозна природа.     Грчеви во стомакот   Најчесто и ги припишуваме на менстр...
Здравје

5 начини како да ја победите надуеноста

Ако сакате да ја спречите појавата на надуеност, не претерувајте со солта и ограничете го нејзиното консумирање. Пресолената храна го спречува исфрлањето на водата од организмот. Покрај тоа, постојат и други начини за да се реши надуеноста.     Започнете го ...
ИсхранаРазно

FOODMAP диета

Надуеноста е еден од водечките проблеми на денешницата. Речиси да нема човек кој не се жали дека е надуен по консумирање на некои намирници. Овој проблем е еден од најчестите симптоми на синдромот на надразнети (иритабилни) црева, еден ентитет кој исто така е чест здравствен...
Исхрана
Сите имаме барем еден од овие проблеми, ни скоро никогаш не зборуваме за нив и заради тоа и скоро никогаш не ги излечуваме Постојат работи за кои можеме да разговараме со блиските луѓе, но постојат и такви кои повеќето луѓе сакаат да ги задржат само за себе . Лош здив, непр...
Здравје