Таг: мултивитамини

Таг: мултивитамини

Иако и претходно пишувавме за додатоците на исхраната (суплементите), фитнес индустријата е меѓу најголемите во светот, постојано се прават нови истражувања и тестирања и се доаѓа до нови сознанија, па затоа и најголемиот дел од луѓето сеуште не знаат многу за суплементите и...
Суплементи
Голем број студии имаат изненадувачки малку докази дека кој било витамин или минерал спречува појава на болестите, освен ако не ги земаат оние луѓе кои имаат дефицит на истите во организмот. Според него, колку повеќе се проучува оваа област, откриваме дека суплементите немаа...
ЗдравјеИсхрана
Современиот начин на живот, односно недосатокот на време, како и недостатокот на витамини во намирниците, ја наметнуваат потребата се повеќе да употребуваме витамини и минерали од "шише" како нешто задолжително за нашиот имунитет да функционира без проблеми. Голем дел од ...
ЗдравјеСуплементи
Во овој период од годината многу личности имаат потреба од длабинска детоксикација. Доколку постојано кивате, патите од несоница, имате изненадувачка желба за слатки производи и постојано сте уморни, веројатно и вие сте еден од потенцијалните кандидати за детоксикација. Дос...
ЗдравјеИсхрана