Таг: музика

Таг: музика

Музиката стана составен дел од нашето вежбање и рекреација, па за многумина е нестварно да го истегнуваат телото без во позадина да нема некаков ,,бит,,. Научниците дошле до заклучок дека постојат 4 важни причини зошто не би било лошо да се ослободиме од оваа навика: &...
Боди-фит
Музиката и пеењето имаат позитивен ефект на когнитивните и емоционалните способности, па со тоа придонесуваат за подобро расположение, тврдат финските научници од Универзитетот во Хелсинки. Според нив, слушањето и пеењето на ведри песни го подобрува помнењето и влијае врз ур...
Разно