Таг: морсла сол

Таг: морсла сол

Морската сол како облик на терапија

  Морската сол може да регенерира и опушти во стресни периоди. Таа е необично богата со различни состојки. Меѓу осумдесетте различни минерали, елементи во траги, карбонати и сулфати, присутни се во неа и калциумот, калиумот, борот, натриумот, манганот, магнезиумот, ј...
ЗдравјеРазно