Таг: месо

Таг: месо

Што ќе се случи ако јадеме само месо ?

  Од година во година се повеќе луѓе се откажуваат од месото од животинско потекло, а изборот на јадења за вегетаријанците и веганите во рестораните станува се поширок. Сепак, тоа не е најздравиот начин на исхрана. Но, што би се случило ако сосема се откажеме од веге...
Исхрана

Антибиотици во месото?

  Храната е тема за која често разговараме, бидејќи во неа уживаме. Во согласност со тоа, се повеќе не интересира и начинот на производство на храната која ја јадеме. Им даваме предност на намирниците од домашно потекло, но и покрај тоа не го купуваме секогаш она што...
ЗдравјеИсхрана

Не е потребно месо за градење на мускули

Фитнес стручњакот и творецот на популарната исхрана од два оброка, тврди дека луѓето внесуваат премногу протеини и дека тој се ограничува на само четири порции месо неделно.   Макс Лоуери, од Лондон, тврди дека добил четири килограми чисти мускули во текот на две ...
Боди-фитИсхрана

10 знаци дека јадете премногу месо

Претерувањето со месо може да придвижи штетни процеси во организмот, затоа што зголеменото внесување на протеини има и негативни последици врз здравјето.   Можно е да не го поднесувате добро месото, односно да сте интолерантни на него. Протеините, поради тоа, може...
Исхрана

Вистини и заблуди за сојата

Оваа популарна мешунка се одгледува во Кина повеќе од десет илјади години, а поради мноштвото нутритивни и лековити својства била сметана за свето растение. Сојата стигнала во Европа во 18 век и од тогаш е предмет на бројни истражувања кои, меѓу останатото, покажала дека ги ...
Исхрана