Таг: менструален циклус

Таг: менструален циклус

  Добивањето на тежина за време на менструацијата е една од ставките кои жените не можат да ги смислат. Имено, секоја припадничка на понежниот пол за време на менструацијата добива и до два килограми плус, а ова се начините поради кои жените се чувствуваат надуено за...
ЗдравјеРазно
Својот месечен циклус најчесто го поврзуваме со промените на расположението и копнежот по чоколада. Но, дали ви се чини дека се менува и вашата желба за вежбање? Еден ден јурнувате по патеката за трчање, а следниот повеќе би сакале да спиете. И, додека различни фактори имаат...
Боди-фит

Зошто боли стомакот во “оние денови”?

  Кога ќе дојдат оние денови во месецот, многу жени само сакаат да се склопчат под ќебе и да гледаат телевизија, зашто тогаш се чувствуваат уморно, безволни се и имаат грчеви. Секако не можете да ги одбегнете сите непријатни симптоми кои ја следат менструацијата, но ...
ЗдравјеРазно
Секоја жена би требало да се грижи за здравјето на својата интимна регија на соодветен начин. Тоа, секако, е полесно да се спроведе ако се придржуваме до правилата коишто ги припишуваат гинеколозите.   Запомнете дека вие не сте гинеколог   Колку и да си го ...
Здравје

5 знаци дека пмс е сериозна состојба

Под предменструален циклус се подразбираат низа промени во работата на хормоните кај жените, кои се манифестираат со појава на емоционални, психички и физички симптоми. Оваа дефиниција жените многу добро ја знаат и секој месец ја чувствуваат истата на своја кожа. Но, иако мо...
ЗдравјеРазно
  Вежбањето е здрава навика, и веќе одамна се напишани многу текстови за бројните предности на физичката активност. Сепак, во периодот на менструалниот циклус кај жените, телото им сигнализира дека настанале некои промени, и затоа на различен начин се однесуваат кон ...
Боди-фит
Безброј жени се борат со симптомите на ПМС, кои се јавуваат пред секој месечен циклус, а кои можат да вклучуваат силни грчеви и главоболки, промени на расположението, анкциозност и депресија. Истражувањата покажуваат дека одредени намирници можат да помогнат кај многу сим...
ЗдравјеРазно
Било да се работи за одење на одмор или некој важен настан, на секоја жена и се има случено да посака да ги скрати деновите за време на менструацијата и да ги ,,забрза нештата,,.   Постојат неколку начини за да се направи тоа, а некои се сосема природни и достапни...
Здравје
Една студија објавена во магазинот “Анали на ендокринологијата” укажува на она што е веќе општопознато, наведувајќи дека пред менструалниот циклус жените имаат зголемена желба за слатки и чоколада. Но, зошто е тоа така? Истражувачите веруваат дека овој копнеж на жените, к...
ИсхранаРазно
Најмногу предрасуди постојат за сексот за време на менструација. Секако, малку е неуреден, но дали навистина треба да се откажете од сексот во тоа време во месецот? Еве некои факти кои можат да ве натераат да се предомислите: 1. Сексот може да го намали времетраењето на ...
Разно

Галерија