Таг: медитеранска исхрана

Таг: медитеранска исхрана

Две одлични диети за здраво слабеење

Научниците истражувале како вегетаријанската и медитеранската исхрана влијаа врз нашето тело, и еве што откриле. Медитеранската исхрана која содржи маслиново масло и риба, како и вегетаријанската збогатена со млечни производи, подеднакво ја намалуваат количината на триглицер...
Исхрана
  Медитеранската диета вклучува консумирање на свежо овошје и зеленчук, интегрални житарки, јаткасти, мешунки, риба, маслиново масло и по некоја чаша црно вино, а најновото истражување покажало дека е многу ефикасна во превенцијата на болестите на срцето. Во истра...
Здравје

Што всушност е медитеранска исхрана?

Се смета за подобра во снижувањето на холестеролот од стаините, а според некои истражувања спречува деменција, срцеви болести и дебелеење. На прв поглед, делува како да се работи за некој чудотворен лек, но тоа е всушност вкусната, разновидна медитеранска исхрана или подобро...
Исхрана