Таг: мајчина душица

Таг: мајчина душица

Мајчина душичка – мелем за душата

Мајчината душичка е едно од најчесто користените лековити растенија: се употребува ,,речиси за се,, - од лекување настинки, до ,,убивање,, разни микроби. Мајчината душичка со право ја има заслужена почитта и широката примена кај народот. Ова растение во себе не содржи нит...
Здравје