Таг: мускулна маса

Таг: мускулна маса

Сте слушнале ли за бигорексија?

Ова е болест на модерните мажи кои се опседнати со билдање на мускулите и постигнување на мускулест изглед, кој може сериозно да го загрози животот. Еве и како. Мажите ширум светот ги жртвуваат своите животи за да добијат мускулест изглед. Всушност, тие патат од мускулна ди...
Боди-фитЗдравје
Вежбањето за добивање на максимална мускулна сила можеби изгледа контрапродуктивно . За разлика од вежбањето за големина и сила, вежбањето за мускулна моќ бара релативно мала тежина, обично околу 50 % од вашиот 1RM (едно повторување максимум) на дадено кревање. Нема потре...
Боди-фит

5 најголеми митови за метаболизмот

Ако со тек на време вашето тело повеќе не може да оддржи чекор како што можел некогаш, тогаш можно е на метаболизмот да му е потребно будење. Но, ако мислите дека знаете се за природната ,,печка,, на вашиот организам, грешите. Ова се некои од најголемите пет митови за метаб...
ЗдравјеРазно
Дигањето на погрешни тежини, било да се работи за премали или преголеми тежини, може негативно да влијае на изградбата на мускулна маса. Се надеваме дека тоа е една добра причина за тоа да посветите повеќе внимание околу деталите на тежините кои ги кревате. Освен тежините, н...
Боди-фит
Замислете губење на масни наслаги и развивање на мускули истовремено. Тоа е многу тешко да се изведе и не е вообичаено за многу личности, но во некои ситуации е навистина возможно. Следува преглед на последните истражувања поврзани со најдобрите методи на кардио тренингот. ...
Боди-фит
Проучете го патот од чинија до фигура за да им дадете гориво на вашите мускулни влакна 1.Ајде да сумираме... Откако ќе испразните се што се наоѓа во вашата чинија, ензимите од желудникот и тенкото црево ги разложуваат протеините, со цел да се формираат пептиди. Овие синџ...
Боди-фитСуплементи
Една од најголемите проблеми за они кои вежбаат со тежини е што да јадат за да ја зголемат мускулната маса без да додадaт екстра масни наслаги на своето тело Проблемот за повеќето луѓе е тоа што кога почнат да ја зголемуваат мускулната маса како последица исто така почнат...
Боди-фит
Сигурни сме дека после празниците, она што го посакувате е да се вратите во теретана и да ја остварите својата цел - побрзо да изградите мускулна маса. Меѓутоа може да се случи тоа да иако внимателно сте  го испланирале тренингот и  исхраната, и веќе сте издвоиле парични сре...
Боди-фит
Креатинот е молекула во енергетскиот систем (креатин фосфат) кој брзо може да произведе енергија (АТП) за поддршка на клеточните функции, со што се подобруваат ефикасноста и невропротективните својства на креатинот. Исклучително безбеден и добро истражуван додаток во исхрана...
Суплементи
ИСХРАНА Веќе многу пати сме ја истакнале важноста на исхраната во било кој спорт, а особено во бодибилдингот. Без претерување, она што го внесувате во себе има директно влијание врз вашиот успех, без разлика дали сакате да добиете маса, дали сакате да се издефинирате ил...
Боди-фит

Галерија