Таг: макронутриенти

Таг: макронутриенти

“Будење” на стомачните мускули

Секој сака да има рамен стомак или секси стомачни мускули, но тие нема да се разбудат од хибернацијата ако дневно не правите по 1000 стомачни вежби. Правилниот начин на исхрана е најважниот фактор за стомачните мускули да се појават и дса станат видливи. Како да го одреди...
Боди-фит
Некој вели дека тренингот е важен, некој вели дека исхраната е важна, но јас ќе речам дека сè е важно.   Ако сакаш да градиш тело и да спиеш само 4 саати нема да го добиеш посакуваниот ефект за сигурно. Главните процеси на создавање и на топење масти се етаблирани...
Боди-фит
Нашите предци јаделе исклучиво студена храна пред да го пронајдат огнот, но пресните намирници се потешки за варење од топлите. Горилата џвакаат по цел ден за да ја подготват храната за варење, пандите ја џвакаат храната и по 16 часа, а кравите имаат дури четири желудници за...
Исхрана
Да тргнеме со комплетна анализа на една нутритивна табела (оваа сигурно ќе ја препознаете, бидејќи во 99% се наоѓа на заднината на многу популарни суплементи). Каде се наоѓаат нутритивните табели? Обично ги има на задниот дел од амбалажите. Ги нема само кај свежата ...
Исхрана

3 основни работи за подобра исхрана

Дознајте во ова кратко видео за 3-те основни макронутриенти и што е основата на секоја исхрана. Како ви се допаѓа нашето видео? Ако имате прашања слободно пишете ни email: atletiksfitness@gmail.com и направете      
ВидеоИсхрана

Што се калории и макронутриенти?

Дознајте во ова кратко видео што се калории и макронутриенти и како тоа може да ве доведе да направите подобар избор на храната, читање на хранливите таблици на секоја храна и пазење од скриените работи како транс масти, шеќери и сл.Не заборавајте да го споделите видеото,лај...
ВидеоИсхрана