Таг: макробиотска исхрана

Таг: макробиотска исхрана

Заборавете на прејадувањето. Правилниот начин на исхрана подразбира консумирање намирници како што се овошје, зеленчук, јаткасти плодови, интегрални житарки и мешунки. Ако сакате да го измените начинот на исхрана, а притоа да се храните здраво, макробиотиката е вистинскиот и...
Исхрана
Терминот ,,макробиотика,, води потекло од грчките зборови macro (голем) и biotokos (живот). Од тука, макробиотичка исхрана е исхрана која подразбира консумирање пред се на различни видови интегрални житарки и мешунки, а потоа и зеленчук, јаткасти плодови и овошје. Оваа исхра...
Исхрана
Резултатот на макробиотичката исхрана е здрав живот. Сепак, оној кој сака да се храни на овој начин мора да ги знае принципите на макробиотичката исхрана. Во спротивно, таа ќе биде штетна по здравјето. Макробиотиката е начин на живот, таа не е само исхрана, туку систем на...
Исхрана