Таг: мак

Таг: мак

Макот – спас за болките

Макот е фантастичен извор на тиамин, а добар извор е и на фолна киселина и витаминот Е. Минералите и витамините во макот ублажуваат раздразливост, стрес, поттикнуваат концентрација и расположение.   Во народната медицина, макот се користел за добивање опиум, кого ...
ЗдравјеИсхрана

Семето од мак во служба на здравјето

Семето од мак не само што има одличен сладок вкус и што можеме да го користиме во разни кулинарски комбинации, туку тоа е исто така богато и со нутритиенти. Па, ако ви е потребна поголема доза влакна и минерали, едноставно морате да го ставите на своето мени. Имено, тоа е бо...
Исхрана