Таг: мажи

Таг: мажи

3 најчести заблуди за вијаграта

  Што се однесува до сексуалната дисфункција, или импотенцијата, пред дваесет години на пазарот стигна помошта за мажите, додека жените се уште се препуштени сами на себе во поглед на прашањето на губење на либидото. На почетокот, лекот се огласуваше како спас за маш...
Разно

Кегелови вежби за мажи

Кегеловите вежби ги зацврстуваат мускулите на карлицата, односно мускулите кои го поддржуваат мочниот меур и долниот дел од дигестивниот систем. Ослабените мускули на овој дел се секогаш причина за уринална или фекална инконтиненција (неможност за задржување на урината и сто...
Боди-фит

Што е гинекомастија?

Бенигното зголемување на машките гради или гинекомастијата, кое може да настане како резултат од неколку фактори, им создава непријатност на многу мажи. Доаѓа од грчкиот поим, а во превод буквално значи ,,гради како на жена,,. Статистиката покажува дека еден од тројца мажи п...
ЗдравјеРазно

Закривен пенис

  Истражувањето извршено на Универзитетот Бејлор, во Хјустон, САД, кое опфатило 1,5 милион мажи ширум светот, пкажало дека постои поврзаност помеѓу закривениот пенис при ерекција и развојот на карцином на абдоменот, кожата и тестисите.   Закривен пенис или...
ЗдравјеРазно
Мажите со мал број сперматозоиди имаат поголеми изгледи да патат од низа здравствени проблеми, што ги изложува на поголем ризик од заболувања, покажало најновото истражување пренесено од страна на ББС. Истражувањето, кое опфатило 5177 мажи, покажало дека оние со мал број на ...
ЗдравјеРазно
Иако нивото на тестостерон и на постари години може да остане нормално, иако по 50-та година од животот го губи дури една третина од мажите. Симптомите од недостаток на тестостерон се хроничен замор и малаксаност, мускулна слабост и неволност.   Со тек на годините...
Здравје
  Уште при првото спомнување на мажите и пилатесот се судруваме со бројни предрасуди против оваа филозофија на вежбање, како таква која е наменета исклучиво за жени. Пилатесот често се дефинира како лесна физичка вежба за жени со големи топки. Во овој текст ќе изд...
Боди-фит
1.Додека се одмараат, жените согоруваат повеќе глукоза (јаглехидрати) отколку мажите и помалку масти   Освен тоа, жените имаат тенденција да складираат повеќе масти по јадењето, што, исто така, придонесува за нивниот повисок процент на телесни масти.   ...
Боди-фит
  Тестирањето на болести и прегледите на доктор се едни од најважните нешта кои човек може да ги направи за своето здравје. Целта е да ја откриете болеста во рана фаза, пред да се појават симптомите, бидејќи тогаш е полесно да се лекува.   Рак на простата &...
Здравје
Кога мажот еднаш ќе се разболи од болест како што е, на пример, карцином на простатата, тој добива т.н. антиандрогена терапија, што значи дека не само што не му се надоместуваат хормоните, туку и оној мал број на хормони кои му преостанале во телото се блокираат со лекови. А...
ЗдравјеРазно

Галерија