Таг: лична хигиена

Таг: лична хигиена

,,Грижата за забите и непцата не влијае само на здравјето на усната шуплина. Устата е влезот на вашиот организам,, - предупредило Американското друштво за заштита на забите по поразувачкото испитување кое покажало дека отприлика половина од Американците еднаш дневно не ги чи...
Здравје
Отстранувањето на срамните влакна од интимниот дел од телото денес стана работа на личната хигиена. Влакненцата од бикини зоната можат да се отстранат со восок за депилација, разни креми, депилатори, но поголем дел од жените го избира бричот. Ако и вие се имате определено за...
Разно
Од страв да не останат само со студена вода, луѓето ширум светот се натпреваруваат во трката да не бидат последни за туширање, но, како што се покажа, тоа и не е толку лоша работа за нашиот организам. Имено, туширањето со студена вода носи бројни бенефити за нашиот организам...
ЗдравјеРазно
Сите некогаш сме биле во ситуација каде што ни барале на заем чешел, сапун или некоја шминка, но сериозно би требало да се замислиме наредниот пат дали треба да ги позајмуваме овие работи, заради опасноста по нашето здравје и хигиена. Експертите и дерматолозите тврдат дека с...
Здравје