Таг: линоленска киселина

Таг: линоленска киселина

  Dromaius novaehollandiae,попознат како Ему,птица која природно не може да лета и потекнува од Австралија.Ему припаѓа на редот птици попознат како  тркачи.Други птици од тој вид се ној(Јужна Африка),cassowary(Австралија) и киви(Нов Зеланд).Иако одгледувањето на Ему ...
ЗдравјеНови статии