Таг: либидо

Таг: либидо

Храна за подобра изведба во кревет

  Здравата храна е гаранција за добро и долговечно здравје, но се чини дека таа не е добра само за тоа. Ако внимаваме што внесуваме во телото и ако го храниме со витамини, постои можност да ги подобриме своите сексуални вештини. Стручњаците велат дека проблемите с...
Разно
  Чест приговор кај жените е губењето на либидото, односно на сексуалниот нагон. Честопати овој симптом е поврзан со менопаузата, но возрасни жени од различни возрасти го губат сексуалниот нагон. Одредени стратегии можат да понудат значајна помош за ваквата состојба ...
Разно
  Она по што се разликуваат денешните жени од своите врснички од порано е позачуваното тело и подоброто здравје. Медицинскиот напредок, вежбањето и се подостапната здрава храна ја имаат продолжено женската привлечност и виталност за неколку години. Предноста на чети...
Разно
Тестостеронот во нашиот организам се шири преку рецепторите и оди од мозокот, преку коските се до крвните садови. За утврдување на неговото ниво во организмот се вршат тестови кои вклучуваат вадење крв. Тристотини нанограми на децилитар крв или помалку значи дека тој недоста...
ЗдравјеРазно

Рукола за зајакнување на либидото

Руколата е вкусен лисјест зеленчук кое лесно успева и воедно ја штити градината од наметници, така што повеќекратно е корисна. Записите за ова растение, кое е по потекло од Средоземјето, можат да се најдат во Библијата и во Талмудот, каде се фали неговата кулинарска и медици...
ЗдравјеРазно
Голем број здравствени проблеми, со кои се среќаваме секојдевно, ги запоставуваме било поради недостиг на време или поради мрзеливост. Но, не би требало да биде така. И мажите и жените би требале да бидат повнимателни при игнорирањето на некои симптоми, бидејќи на тој начин ...
ЗдравјеРазно