Таг: лен

Таг: лен

Ленот ги јакне срцето и имунитетот

Лененото масло е едно од најздравите масла, кое има различни лековити својства и кое делува различно врз здравјето. Бројни студии покажале дека лененото масло го намалува ризикот од кардиоваскуларните болести, разни облици на рак, срцев удар и дијабетес. Лененото семе содржи...
ЗдравјеИсхрана