Таг: лекови против болки

Таг: лекови против болки

Долготрајното консумирање на нестероидни лекови против болки и воспаленија, кои се издаваат без рецепт, се поврзани со ризикот од срцев удар, пишува CNN. Веројатноста од добивање на срцев удар кај оние кои долготрајно консумираат ваков вид на лекови се зголемува во просек...
ЗдравјеРазно
Неселективните нестероидни антиинфламаторни лекови (NSAIL) можат да го зголемат ризикот од срцев удар, наведуваат стручњаците од Универзитетот во Мичиген. Претходните студии ги поврзале овие лекови со абнормалниот срцев ритам, кој може да предизвика срцевцудар, како и со зго...
ЗдравјеРазно