Таг: кучешки трн

Таг: кучешки трн

Масло од кучешки трн

Кучешкиот трн е самоникливо растение кое најчесто се наоѓа покрај бреговите на реките. Уште е попознато и како Волчји трн или Сибирски ананас. Латинското име му е Hippophae rhamnoides. Расте во облик на зимзелена трновита грмушка со висина помеѓу 1-6 метри, а може да биде и ...
Исхрана

Масло на животот од тибет

Трновитата грмушка облепиха (лат. Hippophae rhamnoides), со привлечни сиво - зелени листови, расте и до шест метри, а илјадници години е составен дел од традиционалната медицина на народот од Тибет. Поради исклучителните лековити состојки на плодот, во светот е позната и как...
ЗдравјеИсхрана