Таг: креатин

Таг: креатин

  Креатинот е молекула во енергетскиот систем (креатин фосфат) кој брзо може да произведе енергија (АТП) за поддршка на клеточните функции, со што се подобруваат ефикасноста и невропротективните својства на креатинот. Исклучително безбеден и добро истражуван додаток ...
Боди-фитСуплементи
Иако и претходно пишувавме за додатоците на исхраната (суплементите), фитнес индустријата е меѓу најголемите во светот, постојано се прават нови истражувања и тестирања и се доаѓа до нови сознанија, па затоа и најголемиот дел од луѓето сеуште не знаат многу за суплементите и...
Суплементи
  Што е вашата прва реакција кога вашето вежбање не делува повеќе и кога ќе го допрете плафонот? Направете повеќе! Доколку делот од телото кој сакате да го зајакнете и пополните не реагира на очекуваниот начин, вие вежбате понапорно и подолго, принудувајќи го на поса...
Боди-фитСуплементи
Секој оној кој тренира во теретана, било рекреативно или професионално, знае дека постојат мигови кога се чувствуваме изморено, без елан сме и потребна ни е енергија за да го обработиме тренингот. Ваквите и слични состојби на губење на енергијата воглавно настанува како посл...
Боди-фитСуплементи

12 најчести прашања за креатинот

Прашања за креатинот се поставуваат уште од 1832 година, кога францускиот хемичар Мишел Шеврол ја открил оваа киселина во скелетните мускули. Сто и шеесет години подоцна, во 1992 година, креатинот се појавил во продавниците за суплементи. Од тој миг, поставни се бројни праша...
Суплементи
Креатинот е ден од најупотребуваните суплементи во фитнесот и бодибилдингот. Кога е најдобро да се пие креатин? Одговорот дознајте го во следното видео    
ВидеоСуплементи

Дали креатинот е стероид?

Што е креатин? Која  форма е најдобра? Кога треба да се зема? Негативни ефекти од креатин?
ВидеоСуплементи
Доста често прашање што ми го поставуваат почетниците e дали суплементите се потребни за градење на убаво тело. Дознајте во ова кратко видео што е одговорот.
ВидеоСуплементи
Суплементите денес во голема мера се продаваат и се маркетираат како брз начин да добиете резултати. Дознајте што е вистина,а што е само реклама. Внимавајте се што пишува на рекламата не значи дека е вистина. Subscribe на нашиот канал.
ВидеоНови статии
Освен ако неодамна сте пристигнале од друга планета, веројатно веќе знаете веќе дека креатинот е еден од ретките додатоци кој всушност делува. Креатинот се користи како начин за подобрување на атлетските перформанси многу подолго отколку повеќето луѓе знаат. Уште од 1970,сов...
Нови статииСуплементи

Галерија