Таг: крв

Таг: крв

  Ако сакате да дознаете дали имате предиспозиција за развој на дијабетес, доволно е да направите анализа на жива капка крв. Промените во квалитетот на крвта и изгледот на нејзините составни елементи се јавуваат пред појавата на првите симптоми на некоја болест, и по...
ЗдравјеРазно

Исчистете ја крвта од токсини со цимет

Во Европа најголема побарувачка за циметот настанала во средниот век, кога тој станал основен производ за тргување помеѓу Блискиот исток и Европа. Неговиот егзотичен вкус го освоил целиот свет, но во прв план доаѓаат неговите многубројни лековити својства. Денес, може да се...
ЗдравјеИсхрана
Од неодамна откриениот т.н. еспрес - оперативен тест за крв помага да се одреди крвната група и да се идентификуваат разни болести кај пациентите. Овој брз за крв е корисен не само за лекување, туку и за борба против отпорноста на разни антибиотици. Тој не само што помага да...
ЗдравјеРазно

Лек од сопствената крв

Терапијата со плазма, уште позната како ПРП третман, е третман со крв богата со тромбоцити и исиот веќе со години предизвикува овации во научните кругови на регенеративната медицина. Според клиниката Да Винчи во Ајдховен, Холандија, овој третман може значително да го скрати ...
Здравје