Таг: кондиција

Таг: кондиција

На прв поглед се чини како безопасна вежба, но овој тест на седнување и станување одредува колку сте всушност здрави, во каква кондиција сте и колку долго ќе живеете. Вежбата може да ја направите и дома, трае неколку секунди и се изведува на под во удобна облека и обувки или...
ВидеоРазно
  Сигурно некогаш сте помислиле за себе и вашето вежбање и за тоа како вашиот тренинг еволуирал во текот на годините. Веројатно кога сте биле тинејџери и и вие сте ги практикувале класичните бодибилдинг вежби. Секако, што друго би можеле да направите? Сигурно сте се ...
Боди-фит
  Ако сте во фитнес и бодибилдинг светот веќе некое време, веројатно сте прочитале или слушнале многу информации за вежбањето, исхраната и суплементите на интернет, во списанија или на телевизија ... Некои од нив се многу корисни, но за жал, повеќето од нив се и збун...
Боди-фит
  Вишокот тежина и недостатокот на физичка активност, секако, ќе го скратат вашиот животен век, но што е полошо? Ново истражување покажало дека недостатокот на физичка активност предизвикува дури и двојно повеќе смртни случаи, во споредба со прекумерната тежина. Н...
Боди-фитЗдравје

Што прави врз телото одењето по скали?

Ако сте од оние кои на работа во попладневните часови знае да ги фати замор, веројатно веднаш посегнувате по филџан кафе или по некој друг кофеински напиток за да можете да се размрдате. Сепак, постои и алтернативен начин за добивање енергија која ќе го разбуди телото, а пок...
Здравје

Дали сте во добра форма според возраста?

Годините минуваат, а изговорот дека од утре почнувате да вежбате е вечен. Сега постои фитнес барометар кој ќе ви покаже во каква состојба ви е телото. Мислите имате кондиција? Тоа може да го дознаете ако направите еден основен фитнес тест според возраста и ако успеете да ги ...
Боди-фит

Тестирање со спартански вежби

Ви претставуваме уште еден одличен тест кој многу реално ќе ја ослика вашата подготвеност, но и ќе ви стави и до знаење кој дел од телото ви е најслаб и на што најмногу треба да се посветите. Тестот е многу едноставен, бидејќи се состои од само 3 вежби и 20 серии, но доколку...
Боди-фит