Таг: кокосово масло

Таг: кокосово масло

Кокосовото масло е штетно??

American Heart Association вели, во најновиот објавен извештај, дека кокосовото масло не е добро за здравјето на срцето. Тоа содржи разни заситени масти, дури за шест пати повеќе од маслиновото масло. Заситените масти се сметаат за нездрави поради тоа што можат да го зголема...
Исхрана

Маст од која се слабее

Јадете масно, а слабеете - звучи неверојатно, зарем не? Иако кокосовото масло навистина има помалку калории од сите други масти, тоа не е главната причина зошто тоа ни помага да ја регулираме телесната тежина. Поважно е тоа што кокосовото масло го заситува гладот многу подоб...
Исхрана

Волшепствата на кокосовото масло

Кокосовото масло се има покажано како совршено оружје во борбата за здравјето. Со векови се користи во Индија, а од неодамна се почесто се спомнува како неизоставен производ во негата на целото тело. Тоа нуди мноштво здравствени предности кои поттекнуваат од масните киселини...
Исхрана

Што се може кокосовото масло?!

Клучна состојка на кокосовото масло е лауринската киселина, која има силно антивирусно и антибактериско дејство и на тој начин штити од многу инфективни болести. Лауринската киселина се наоѓа и во мајчиното млеко. Уште една состојка на кокосовото масло е и каприлната киселин...
Здравје
  Кокосовото масло е нешто што во секој момент треба да го има секое домаќинство. Неговата флексибилност во користењето и одличните перформанси на здравјето на целото тело се причините зошто ќе сакате да го користите постојано. Одлично е за готвење Бројни истражува...
ЗдравјеНови статии