Таг: кајсии

Таг: кајсии

Кајсиите – чувари на здравјето

  Доколку сакате да го зачувате здравјето - јадете кајсии. Тие содржат 10 пати повеќе магнезиум од другото овошје. Кајсијата е одличен избор за меѓуоброк ако патите од запек, болни коски, сува кожа или ако сте само на диета.   Извор на витамин А   К...
Исхрана
Кајсиите, освен што го јакнат организмот, ги чуваат и очите и придонесуваат за здравјето на коските, па затоа максимално потрудете се да ја искористите сезоната на зреење на ова скапоцено овошје. Се смета дека кајсиите потекнуваат од Кина, а познато е дека Европејците корис...
Исхрана