Таг: истегнување

Таг: истегнување

Масажите, топлите купки и нестероидните антиреуматици помагаат да исчезне силната болка која се јавува во мускулите после вежбањето. Воспалението на мускулите е неизбежно кога одненадеж ќе решите да бидете физички активни, а потоа во тоа и ќе претерате. Болката во мускулите...
Боди-фитРазно
Иако првенствено ги доживуваме како досадни, вежбите за истегнување се многу корисни за пороброто функционирање на локомоторниот систем, а можат да бидат и доста интересни. Освен позитивното влијание на системот за движење, ќе наведеме уште неколку интересни позитивни влијан...
Боди-фит
  Една од најдобрите работи кои ќе ги постигнете со истегнувањето е тоа што ќе ја зголемите флексибилноста. Поголемата флексибилност ќе го намали ризикот од повреди на зглобовите, лигаментите, коските и мускулите. Ова е комплекс од вежби кој ги има разработено еден ш...
Боди-фит
  Тренингот е само дел од целокупниот процес на здрав живот, кое аматерите кои штотуку почнале да вежбаат треба да го научат, посебно кога се работи за добра подготовка. Тоа вклучува добар тајминг, индивидуален избор на најдобри видови вежби, како и сето она што го п...
Боди-фит

Не се истегнувајте пред тренинг

Шон Арент, директо на Центарот за здравствени и физички способности на Универзитетот Ратгерс, вели дека верувањето оти ќе се повредиме ако не се истегнуваме пред вежбање е само мит. Истегнувањето не е лошо. Тоа е сосема во ред, но само ако го правите по вежбањето. - Она...
Боди-фит

Истегнувањето е задолжително!

„Истегнувањето е задолжително“ e порака која често ја слушаат оние кои вежбаат. Целта е секако, да се зголеми флексибилноста и да се намали можноста од евентуални повреди. Истегнувањето често се препорачува во процесите за загревање пред или во процесите за разладување по тр...
Боди-фит

Што треба да правите по тренингот?

Тренингот не треба да ви заврши по последната серија која сте ја направиле. За да го потврдите сиот напорен труд што сте го вложиле во тренингот, потребно е да посветите подеднакво внимание на рутините за закрепнување на телото по истиот. Познатиот фитнес тренер Ник Клејтон ...
Боди-фит

Најдобрата вежба за флексибилност

Како што одминуваат годините, се повеќе сме ,,вкочанети,,. Сепак, со малку труд можете да ја сочувате младешката флексибилност засекогаш. Персоналниот инструктор Наџа Ферведер има сосема едноставен совет. Се што е потребно е секој ден да ја правите оваа вежба и да се хран...
Боди-фит
Некогаш некои вежби ни се потребни за да функционираме како што треба. Доволно е да направите неколку вежби, дури и од кревет, за да ги раздвижите мускулите, да ги нормализирате процесите во телото, да го подобрите расположението и т.н. Дознајте кои се тие вежби и почнете да...
Боди-фит
За да ги спречите болките кои постојано ви создаваат проблем, треба да бидете физички поактивни. Погледнете со кои вежби ќе ги истегнете половината и грбот, а кои ќе ви помогнат да се опуштите, да ги отпуштите мускулите и да ги истегнете половината и грбот. Со оглед на то...
Боди-фитВидео

Галерија