Таг: инфаркт

Таг: инфаркт

Долготрајното консумирање на нестероидни лекови против болки и воспаленија, кои се издаваат без рецепт, се поврзани со ризикот од срцев удар, пишува CNN. Веројатноста од добивање на срцев удар кај оние кои долготрајно консумираат ваков вид на лекови се зголемува во просек...
ЗдравјеРазно
Инфарктот на миокардот често зема животи, а нашето тело скоро секогаш не алармира за опасност додека сеуште има време за реагирање. Стресот, недоволната физичка активност и неправилната исхрана се само некои од главните причини за тоа зошто инфарктот на миокардот е болест к...
Здравје