Таг: интервален трениг

Таг: интервален трениг

5 видови на кардио вежби за топење масти

Оние кои се сериозни во својата намера да вежбаат ќе практикуваат кардио тренинг барем неколку пати неделно. Секој со барем малку повеќе искуство знае дека кардио вежбите се потребни за одржување на здравјето и одржување на ниско ниво на телесни масти. Оние кои редовно практ...
Боди-фит
Овој тренинг се состои од 6 различни вежби, кои имаат за цел да го активираат секој мускул на телото. Воедно, ова дефинитивно е еден од најтешките тренинзи. Секоја вежба се прави по точно 50 секунди. После секоја вежба се прави пауза од 10 секунди, а потоа се преминува на сл...
Боди-фитВидео
Порано се сметаше дека најефикасни методи за топење на вишокот килограми се традиционалните, постојани кардио вежби, како што се трчањето, одењето, велосипедизмот и пливањето. Но, денес, со се поголемиот број на луѓе кои применуваат високоинтензивни интервални тренинзи, се п...
Боди-фит