Таг: имела

Таг: имела

Имелата – отровна, но ефикасна

Имелата ефикасно го намалува високиот крвен притисок. Уште Хипокрит ја споменува како исклучително ефикасен лек против вртоглавица и епилепсија. Во средниот век имелата ја користеле за лекување срцеви заболувања и против крварења. Таа содржи зелена смола, етерично масло, гум...
Здравје