Таг: изотонични напитоци

Таг: изотонични напитоци

За време на тенингот или било каков вид на физичка активност, човечкото тело губи вода, електролити и енергија. Од вкупната телесна тежина, 60 проценти сочинува водата. Од овие проценти  2/3 се наоѓаат во клетките, а 1/3 во меѓуклеточниот простор. Организмот физиолошки гу...
Исхрана