Таг: изгореници

Таг: изгореници

Чајот од липа ја поттикнува циркулацијата, го подобрува варењето, ги ублажува болките предизвикани од гасови, ефикасен е за исфрлање на слузта, ги олеснува менструалните болки, го подобрува апетитот и иблажува нервоза и симптомите на анкциозност. Кога се работи за превенција...
ЗдравјеРазно

Природни мелеми за изгореници

Летото е веќе тука, а со нив и проблемите со изгорениците кои настануваат како последица на претерано изложување на сонце. Иако повеќето жени сакаат да имаат убав исончан тен, докторите не препорачуваат претерано сончање, поради последиците кои ги носи со себе. Изгорениците ...
ЗдравјеРазно
Изгорениците од сонце не се само моментална опасност која ќе ви уништи некој ден плус од годишниот одмор, бидејќи претераното изложување на УВ-зрачењето може да доведе до најлошото - карцином на кожата. Оштетувањата на кожата предизвикани од УВА и УВБ ултравиолетовите сончев...
Здравје