Таг: зуење во ушите

Таг: зуење во ушите

Што е моцарт ефект?

Книгата "Моцарт ефект: Забележливата моќ на музиката во исцелување на телто, јакнење на умот и ослободување на кративниот дух" на Дон Кемпбел зборува за ефикасноста на методот Томатис кај деца со потешкотии во однесувањето, учењето, со нарушување од аутистичен спектар, со Да...
ЗдравјеРазно

5 знаци дека наслабнува слухот

Не е необично со стареењето да се влошува слухот. Дури во некои постари години тоа се смета за нормален физиолошки процес. Но, степенот на влошување мора да одговара на годините на старост, предупредуваат стручњаците. Ако степено на оштетување е поголем отколку што се толери...
Здравје