Таг: здрави навики

Таг: здрави навики

  Како да имате здрави навики и да загубите од телесната тежина, а воедно да бидете поодморни и посреќни? Во продолжение следува одговорот.   Да се биде здрав и фит не значи дека мора да дадете отказ и да вежбате со часови дневно и да не јадете ништо друго...
Здравје

12 мали промени за поздрав живот

Не морате секоја минута од животот да ја посветите на здраво живеење. Понекогаш ќе биде доволна само една минута. Се што е потребно за усвојување на нови добри навики е малку креативност и подготвеност да ги направите секојпат каде што можете и во кое време можете. Многу неш...
Здравје
Кога сите би копнееле по краставици наместо по колачи, губењето на вишокот килограми ќе биде многу полесно. Секако, кога нема храна во изобилство, центарот за награди во мозокото ,,засветлува,, при самаа помисла за храна, посебно онаа висококалорична. Меѓутоа, истражувањата ...
Нови статииРазно
Сите ние имаме навики за кои мислиме дека се здрави само затоа што тоа ни го кажал некој или сме го прочитале. Ова се само некои од нив, и сите тие треба да ги оставиме зад себе во годината која измина, бидејќи се само мит. Јадење храна со малку масти Една студија, која тр...
ЗдравјеИсхрана
Начинот на кој го започнуваме денот во голема мера се одразува на нашата продуктивност и активност во текот на денот. Ако сакаме да имаме успешен и ефикасен ден, тогаш мора да се одбегнуваат следниве нешта по будењето: 1. Не одложувајте го алармот Стручњаците за истражувањ...
ЗдравјеРазно
Се си има свој рок на траење, па така и нашето тело. Постојат низа нешта кои нашите тела можат лесно да ги поднесат во дваесеттите и триесеттите години од животот, но не и во четириесеттите. Лошите навики на крај ни се удираат од глава, а сето тоа може да се одбегне доколку ...
Здравје
1.Оддалечете се од мобилниот телефон! Некои податоци велат дека дури 80% од луѓето навечер го оставаат мобилниот телефон вклучен, а половината од нив го користат како будилник. Некои дури го чуваат под перница, некои во близина на главата, најчесто на ноќното масиче. Една о...
Здравје
Адитивите пронајдени во сапуните, шампоните, пастите за заби и многу други производи кои ги користиме секојдневно, можат да се поврзат со појавата на разни алергии, создавањето кожни инфекции, а дури можат да доведат и до појава на рак. Прочитајте се за нив, па самите донесе...
ЗдравјеРазно

Здравите навики се заразни

    Постојат многу причини поради кои треба  да се усвојат здравите навики, но, секако, не знаете за еден од нив: прифаќањето на здрави навики може да  помогне и вашето опкружување да ги прифати. Неодамнешните истражувања покажаа дека здрави навики буквалн...
ЗдравјеНови статии