Таг: здрава коса

Таг: здрава коса

Шампоните, регенераторите, стајлинг геловите, па дури и едноставниот чин на чешлање и сушење на косата, можат да влијаат на нејзиниот оштетен и безживотен изглед. Но, веќе сигурно имате слушнато за полезноста од природните масла за коса. Враќањето кон природата и користењето...
Здравје

8 витамини за здрава и сјајна коса

Витамините се нужни за нашето здравје, но исто така и за здравјето на косата. Недостигот од витамини и минерали често резултира со забавен раст и опаѓање на косата, а неретко остава траг и на кожата и ноктите. Иако бројни производи како предност го истакнуваат правилниот рас...
Исхрана
Нема сомнение дека до сега сфативме дека здравата исхрана е добра за нас на повеќе начини - го намалува ризикот од разни болести, го јакне имунолошкиот систем, ни дава енергија и влијае врз добриот сон. Но, ајде да погледнеме како некоја одредена, секако здрава, храна влијае...
Исхрана