Таг: жени

Таг: жени

Tајната на женскиот оргазам

Кога се работи за оплодувањето, неопходно на овој чин му претходи машкиот оргазам, но што се со женскиот? Ако женскиот оргазам не игра никаква улога при чинот на зачнувањето, единствениот одговор тогаш би бил дека тој е функционално вишок. Многу научници фактот што клиторисо...
Разно

Вистини за вагиналниот секрет

Како и кај многуте други жени на кои секојдневно им се случуваат многу нешта во животот, сигурно не придавате многу значење на вагиналниот секрет. Се додека тој изгледа ,,нормално,, - што значи да е прозирен или со бела боја и воденест или малку леплив, во зависност од перио...
ЗдравјеРазно
Освен што влијае на физичкиот изглед, грдото масно ткиво или сало може да има и други значајни физички и емоционални последици. Дали сте знаеле дека салото на стомакот може да поттикне биполарно нарушување? Или дека масното ткиво постои во три бои? Зошто е тоа така прочитајт...
Здравје
Постојат многу нешта за кои жените не зборуваат откако ќе се породат, а една од нив е и менструацијата. Како што се менуваат многу нешта приремено по раѓањето дете, така и таа се менува. Како по некое општо правило, менструалните периоди се слични со шемата пред забременувањ...
ЗдравјеРазно
  Она по што се разликуваат денешните жени од своите врснички од порано е позачуваното тело и подоброто здравје. Медицинскиот напредок, вежбањето и се подостапната здрава храна ја имаат продолжено женската привлечност и виталност за неколку години. Предноста на чети...
Разно

3 најважни “женски” хормони

Постојат неколку хормони кои се сметаат за ,,женски,,, иако некои од нив се присутни и во машкото тело, а та се естрогенот, прогестерпнот и тестостеронот. Се сметаат за женски поради улогата која ја имаат за плодноста на жената, а освен тоа и се подоминантни кај неа отколку ...
Здравје

Детоксикација на вагината

Парењето на вагината во кинеската медицина се спроведува со цел да дојде до ширење на крвните садови, подобра циркулација, а со самото тоа и поголема циркулација во ткивото и опуштање на мускулите на дното на карлицата.   Што треба да се знае за парење на вагината? ...
ЗдравјеРазно
Постојат различни ситуации во живото на жената кога се случува изостанување на менструацијата. Иако најчесто првата помисла е дека менструацијата изостанала поради бременост, тоа и не мора да биде единствената причина. Ова се причините кои можат да ја одложат менструацијата ...
ЗдравјеРазно
1.Додека се одмараат, жените согоруваат повеќе глукоза (јаглехидрати) отколку мажите и помалку масти Освен тоа, жените имаат тенденција да складираат повеќе масти по јадењето, што, исто така, придонесува за нивниот повисок процент на телесни масти. Од еволуциска гледна...
Боди-фит

Јога вежби за цврсти гради

  Сакале или не жените, со тек на годините гравитацијата си го прави своето, а на неа посебно се чувствителни големите гради. Сепак, постојат начини како да ги подигнете по природен пат. Се работи за посебен вид на јога вежби кои ги затегнуваат мускулите на градите, па...
Боди-фитВидео

Галерија