Таг: етерични масла

Таг: етерични масла

Масла за целосно опуштање

  Мирисот како сетило прво доаѓа до мозокот. Етеричните масла по пат на олфакторниот систем доаѓаат до лимбичниот дел од мозокот, кој е задолжен за емоциите. Токму тука лежи нивната моќ. Преку мирисите можеме да креираме одредено расположение, да ублажиме потиштеност...
ЗдравјеРазно
Етеричните масла се многу корисни за здравјето, но само доколку се користат на правилен начин според упатствата на ароматерапевтите. Во следниве случаи тие треба да се одбегнуваат Етеричните масла се природни производи добиени од растенија, па многумина поради тоа ги сметаа...
Здравје
Женскиот организам во текот на месец дена претрпува големи промени. Осцилациите се особено забележливи во хормонскиот статус, се менува составот и се губи крв. Поради тоа е потребно храната да се прилагодува од недела во недела. Притоа значајна помош може да им бидат етеричн...
ЗдравјеИсхрана
Дури и научниците признаваат дека етеричните масла поседуваат неверојатна моќ за спречување на ракот. Имено, здравото тело има фрекфенција од 62-78 MHz, а заболувањето започнува на 58 MHz. Во текот на тестирањето на фрекфенцијата на телото и фрекфенцијата на етеричните масла...
Здравје