Таг: енергија

Таг: енергија

Во нашиот организам живејат околу три милиони бактерии – за нашето здравје клучно е тоа што во тој систем преовладуваат добри бактерии. Сигурно досега имате слушнато за микробиомот, жив еко-систем од бактерии кои живеe во нашето тело и за безбројните предности кои тие ги нос...
ЗдравјеРазно
Лебот за многумина е омилена намирница, без која не можат да го замислат денот. Но, исто така, оваа јагленохидратнта бомба доаѓа во многу различни облици, од кои некои се шттени за нашето тело и линија. Дознајте што ќе се случи со вашето тело ако од исхраната во целост го ис...
Исхрана

8 причини за недостиг на енергија

Целосниот замор, исцрпеноста и недостигот на енергија можат да бидат показатели за бројни здравствени состојби. Освен премногу работење и премалку сон, причините можат да бидат многу посилни.   Еве некои вообичаени причини:   Недоволно сон   Спие...
ЗдравјеРазно

Што прави врз телото одењето по скали?

Ако сте од оние кои на работа во попладневните часови знае да ги фати замор, веројатно веднаш посегнувате по филџан кафе или по некој друг кофеински напиток за да можете да се размрдате. Сепак, постои и алтернативен начин за добивање енергија која ќе го разбуди телото, а пок...
Здравје

Волшебниот прав мача

Ако сакате кафето, чајот, смутито или јадењата да ги направите супер здрави и да ви исчезнат засекогаш тромавоста и енергијата како никогаш и да ги немало, тогаш ,,волшебниот,, прав мача, кој поттекнува од Јапонија е најдобриот избор. Правот мача е ситно мелен прав добиен...
ЗдравјеИсхрана

Како да се будите со повеќе енергија

Некои денови ни е тешко да станеме од кревет, а тоа станува речиси невозможно за време на студените и темни зимски денови. И, додека нема ништо поубаво од тоа да се разбудиме наутро со цвркот на птици и со убав сончев ден, постојат неколку начини кои можат да го олеснат стан...
ЗдравјеРазно
Секој оној кој тренира во теретана, било рекреативно или професионално, знае дека постојат мигови кога се чувствуваме изморено, без елан сме и потребна ни е енергија за да го обработиме тренингот. Ваквите и слични состојби на губење на енергијата воглавно настанува како посл...
Боди-фитСуплементи
Секој знае колку е важна здравата исхрана-правилно комбинирање на протеини и јагленхидрати, растителни влакна,  извори на витамини и минерали - зеленчук и овошје, изгледот на пирамидата на правилна исхрана, време од денот кога ќе ја јадете таа храна... Честопати е тешко во д...
ЗдравјеИсхрана
Секој знае колку е важна здравата исхрана-правилно комбинирање на протеини и јагленхидрати, растителни влакна,  извори на витамини и минерали - зеленчук и овошје, изгледот на пирамидата на правилна исхрана, време од денот кога ќе ја јадете таа храна... Честопати е тешко во д...
ИсхранаНови статии