Таг: дуња

Таг: дуња

Дуњата – лек на есента

  Дуњата е витаминска бомба на есента, која од дамнина е позната во народната медицина, а која се користи пред се како средство за ублажување кашлица и за смирување на желудочни тегоби.   Од ова овошје, кое по потекло е од југозападна Азија, лековити се де...
Здравје