Таг: детоксификација

Таг: детоксификација

  Појадокот е најважниот оброк, а смутито е одличен извор на енергија и хранливи материи, што го прави поздрав избор од печивата од бело брашно или масните манирници. Освен што е вкусен, здрав напиток, тој го јакне имунитетот, буди и дава доволно енергија за вршење н...
ЗдравјеИсхрана
Жабуркањето масла, древен третман кој се векови се практикува за детоксикација на организмот е повеќе од едноставен за спроведување и не е ни малку непријатен, а спектарот на неговото делување е навистина широк.   Во изминативе години, доктор Карачи, кој го истржу...
ЗдравјеРазно

Хидроколон терапија

Хидроколон терапијата е одличен метод за елиминирање на токсините насобрани во нашето тело. Тој подразбира миење на дебелото црево од наслагите кои со текот на годините се таложат во неговите набори, а резултатот е детална детоксикација на организмот, но и губење на вишокот ...
Здравје

Детоксикација на вагината

Парењето на вагината во кинеската медицина се спроведува со цел да дојде до ширење на крвните садови, подобра циркулација, а со самото тоа и поголема циркулација во ткивото и опуштање на мускулите на дното на карлицата.   Што треба да се знае за парење на вагината? ...
ЗдравјеРазно
Идејата дека со ,,волшебно стапче,, можат да се избришат соте висококалорични (и алкохолни) гревови секако звучи примамливо. Сепак, не треба толку лесно да се препуштате на ветувањата за детоксикација кои стануваат се погласни во моќната велнес индустрија. Пред да исцедите у...
ЗдравјеИсхрана