Таг: дезедоранси

Таг: дезедоранси

Многумина мислат дека дезодорансите и антиперспирантите се едно исто. Но, ќе ги изненади фактот дека не е така. Антиперспирантите содржат хемикалии кои ги затвораат порите и на тој начин го спречуваат потењето. Од друга страна, дезодорансите дозволуваат потење, но го отстран...
ЗдравјеРазно
Човековото тело се поти со причина, а годишно трошиме огромни суми на пари за да ја запреме оваа пот или пак да ја прикриеме нејзината миризба. Меѓутоа, ако ги користите секој ден и тоа веќе со години, морате да ги прочитате следниве неколку факти за дезедорансите... Мири...
ЗдравјеРазно