Таг: гуарана

Таг: гуарана

Гуараната, лат. Paullinia cupana, е зимзелено растение кое расте на подрачјата на Венецуела и северниот дел на Бразил. Во овие области владеат тропски температури и обилни дождови кои се предуслов за раст на ова растение кое може да порасне и до 12 метри во височина. Плодот ...
Исхрана
Гуараната, лат. Paullinia cupana, е зимзелено растение кое расте на подрачјата на Венецуела и северниот дел на Бразил. Во овие области владеат тропски температури и обилни дождови кои се предуслов за раст на ова растение кое може да порасне и до 12 метри во височина. Плодо...
ИсхранаНови статии