Таг: глад

Таг: глад

Совети за витка линија

  Фокусирајте се на своите навики наместо на конкретна диета. Со ослободување од една лоша животна навика, ќе имате поголем ефект отколку со десеттина краткотрајни и тешко издржливи диети. Губењето на тежината никогаш не би требало да ви биде единствена цел. Обидете ...
Исхрана
Еден час по некоја фиизчка активност, веројатно се чувствувате поенергични и полни со елан. Меѓутоа, веќе два часа подоцна подготвени сте да изедете се што ќе најдете во фрижидерот и потоа се грижите како тоа пустошење ќе влијае врз вашиот процес на слабеење.   Во...
Uncategorized

5 хормони кои управуваат со апетитот

Хормоните во нашето тело делуваат како гласници, пренесувајќи пораки од една до друга клетка, па така влијаат врз различни аспекти од нашето однесување, расположение, сексуалната желба, па и апетитот. Регулирањето на апетитот е многу сложен процес кој вклучува интеракција на...
ЗдравјеИсхрана

5 нешта кои ни ги сигнализира гладот

Гладот, било да е физички, психички или емоционален, може да ни даде важни знаци за тоа што се случува во нашето тело и ум. Во продолжение се претставени кои се тие знаци. Гладни сме Можеби се чини очигледно, но не можеме секогаш едноставно да знаеме дали сме (физички) гла...
ЗдравјеРазно

5 заблуди за физичките вежби

Ако вежбате веќе извесно време, сигурно имате наидено на многу информации за вежбање и фитнес. Иако во денешно време, кога живееме во глобално село, е лесно да се дознаат сите потребни информации, па така и оние за вежби, проблемот ое во тоа што можете исто така да наидете и...
Боди-фит
Знаејќи ја разликата - а потоа развивајќи и самосвесност за неа, може да ви помогне многу да направите подобри избори кога се работи за вашата диета. Гладот е оној кој ве одржува живи и кој ви алармира дека ви е потребна повеќе храна. Апетитот, пак, е желба за одредена храна...
ИсхранаРазно

Запознајте ја својата глад

Сигналите што ни ги испраќа телото по некој пат можат да бидат многу суптилни и незабележливи. По некое време, од држење диета и изгладнување или нередовно внесување на храна (за време на празници, слави или емотивно стресни периоди или просто од неорганизиран начин на живот...
ИсхранаРазно
Летаргично попладне, грицкање пред компјутер (солено, па благо, па пак солено)стомак што гргори (иако само што ручавте) се одлични предуслови за плус килограми и разјадена волја. Соочувањето со препреките што стојат на патот на витката линија е многу повеќе од применување на...
ИсхранаРазно
  Гладта е разочарување.Тоа е досадно,вознемирувачко и доведува до едно чудо, навистина нездрава исхрана.Но јадењето е нужност на животот и тоа дури може да биде причина за смрт.Во периодот од 2012-2014 година беше проценето дека 805.000.000 луѓе се гладни.Но, повеќе...
ИсхранаНови статии
Сигурно после Велигденските празници, и во Вашиот дом има многу скршени велигденски јајца и не знаете што да направите со нив. Но, најдобро би било да ги изедете. Можете да ги изедете за појадок, за вечера, можете да ги ставите во ролат од месо или од нив да направите сала...
Исхрана

Галерија