Таг: вртоглавица

Таг: вртоглавица

Лекувањето на вртоглавицата зависи од причината и симптомите кои ја следат и обично е ефикасно.   Вртоглавицата е симптом, а не болест   Појавата на вртоглавица создава илузија на движење. Честопати се работи за чувство како целата околина да се движи и тоа...
Здравје

Како да ја лекувате вртоглавицата?

Секој петнаесетти пациент кој ќе се јави на доктор доаѓа поради вртоглавица или некакво нарушување на рамнотежата. Колку е тоа непријатно знаат само оние кои имале несреќа да им се заврти целиот свет. Вртоглавиците се многу почести отколку што тоа обично се мисли. Зачестенос...
Здравје

10 подмолни симптоми за болни бубрези

Бубрезите помагаат во остранување на штетните материи, го регулираат производството на црвените крвни зрнца, ги ослободуваат хормоните кои го регулираат крвниот притисок и кои помагаат во производството на активниот облик на витамин Д, кој е потребен за здравјето на коските....
Здравје