Таг: воспаление

Таг: воспаление

  Имате чести главоболки, отечени сте и не можете да дишете низ нос, а немате никакви други симтоми за грип или настинка. Можеби тоа е така затоа што не станува збор за нив. Честопати причина за ваквите главоболки е синуситисот, кој не го сметаме дека е нешто сериозн...
Здравје
Брусница во мед може да се најде и како готов производ или можете сами да го направите. Се што е потребно е за време на берењето на брусниците да ги ставите овие малечки бобинки во квалитетен домашен мед. Потоа овој лек може веднаш да се користи. Брусница во мед е вистинс...
Здравје

7 симптоми за воспаление на мочниот меур

Воспалението на мочниот меур најчесто е предизвикано од бактеријата E. coli и од други ентеробактерии. Бактериите кои се пренесуваат по сексуален пат, како што се кламидијата и микоплзамата, можат да предизвикаат воспаление на мокрачната цевка и воспаление на репродуктивните...
Здравје
Проблемите со синусите се едни од најчестите тегоби во зимските месеци со која се среќаваат и возрасните и децата. Акутниот синузитис може да биде предизвикан од алергија, настинка, грип или бактериска инфекција на горните дишни патишта. Бактериите се најчеста причина за аку...
Здравје

Астмата и пролетта

  По долгата и ладна зима, повеќето луѓе се радуваат на потоплите временски услови и цветањето на растенијата. Меѓутоа, ако страдате од астма или алергии, пролетта за вас значи, повеќе чести здравствени проблеми и влошување на симптомите на астма. Сезонските алерг...
ЗдравјеНови статии
Секретот од носот обично не се користи за дијагностицирање на болести,но сепак може да ви помогне да видите што се случува во вашиот организам. Во продлжение следува една кратка илустрација за тоа што ви открива бојата на секретот.
ЗдравјеНови статии