Таг: витамин д

Таг: витамин д

  На многумина вишокот масти на стомакот претставува проблем кој не можат да го решат со години, а плус е и чест знак за проблеми со срцето. Меѓутоа, салото околу стомакот е исто така и обележје за недостаток на еден од витамините кои се неопходни за добро здравје. И...
ЗдравјеИсхрана
  Истражувањето на ,,Harvard School of Public Health" покажало дека милијарди луѓе во светот патат од недостаток на витаминот Д. Ако одбегнувате да ја изложувате кожата на сонце, како и да консумирате одредени видови намирници и суплементи, тогаш можно е да сте дел о...
Здравје

Oпасен витамин

Витаминот Д е познат уште и како “витамин Сонце”, бидејќи нашето тело го произведува кога е изложено на сончевите зраци. Изостанокот на оваа можност во зимскиот период ги наведува многумина да земаат негови вештачки додатоци за да го оддржат неговото ниво во организмот задов...
Суплементи
  Оддржувањето на доволни количини витамин Д во организмот е неопходно за многу аспекти на здравјето, а меѓу нив, според најновите истражувања, и за контролирање на дијабетесот. Иако воглавно тоа не е случај, овој нутритиент би требало да се вбројува во задолжитеен и...
ЗдравјеИсхрана
Во нашето секојдневие, секако слободно може да се каже дека генерално земено, луѓето се во лоша физичка форма. Дебелината на населението во светот го достигнува своето рекордно ниво, животниот век на населението се намалува, наместо да се  зголемува, а дебелината ги чини вла...
Суплементи