Таг: веслање

Таг: веслање

Веслањето со лента за отпор е феноменален начин да ги изградите мускулите, да го зголемите аеробниот капацитет и да го стопите салото на стомакот. Ваквиот тренинг е извонреден кардио тренинг за согорување на мастите.   Вежба 1: Веслање во чучната положба Вежбата т...
Боди-фитВидео
Симулаторот за веслање или ергометарот е направа која добро го симулира движењето на натпреварувачкото веслање и како таква е погодна за тренинг и подготовка на веслачите. Бидејќи се работи за движење кое ги користи сите поголеми мускулни групи на човечкото тело, ергометарот...
Боди-фит
Популарното веслање не само што е една од најдобрите вежби за зајакнување и изградба на мускулите на грбот, но исто така е и феноменален начин за согорување на калориите, бидејќи само во текот на една минута од изведувањето на оваа вежба согоруваме 8 калории. Сепак, и покрај...
Боди-фит

7 вежби за добивање мускулна маса!

Во моето 10 годишно искуство со вежбање, успеав да направам еден прирачник со кој може да се раководите и да се осигурате дека може да добиете подобри резултати од сегашните. Секако дека има генетски варијации кој исто така афектираат, но генерално може да се раководите п...
ВидеоНови статии