Таг: вежби за стомак

Таг: вежби за стомак

  Во денешно време има многу различни вежби за стомачни мускули.Во последните 20 години се појавија многу различни вежби,и секоја се смета за подобро од претходната.Првин беа калсичните стомачни па,стомачен потисок па burpees.  Но стара школа си е стара школа, а таа в...
Боди-фитВидео
Обратниот планк е вежба која не е толку популарн акако обичниот планк, но е подеднакво корисна за селото тело. Суштината на оваа вежба, како и кај обичниот планк е да се остане во поза во која мора да бидете - односно е вежба на издржување, при која сите затегнати мускули се...
Боди-фит

25 движења за челични стомачни мускули

Кога се работи за стекнување екстремно силни и обликувани абдоминални мусклули, вежбите како издржувањето и стомачните се задолжителен дел од репертоарот. Меѓутоа, програмата наречена Anarchy Abs Workout, која ја има осмислено Енди Спир, го има подигнато тренингот за средишн...
Боди-фитВидео
Разновидноста е убавината на оваа вежба. Покрај тоа, таа одлично ќе ви ги зајакне рацете, а за сето време на вежбањето сте под постојан притисок. А на крај, сета таа комбинација од позиција на куче - птица и склекови значително ќе ги засили барањата за стабилност на центарот...
Боди-фитВидео
  Оваа варијација која е изведуба во лежечка положба со оптоварувања од средна категорија спаѓа во вежбите за јакнење на јадрото - вели тренинг советникот Дејвид Џек. Џек е креатор на оваа вежба, во која има додадено и елементи за коодинација, бидејќи е неопходно да...
Боди-фитВидео

Супер серии за цврсти стомачни

Градењето на челични стомачни е секогаш актуелна тема, а постојат илјада начини како да го оптоварите својот стомачен ѕид и секој од нив ќе ви донесе одреден бенефит. Ова е супер серија од 10 вежби за стомакот, кои ќе го активираат секој дел од вашите стомачни тестирајќи ви ...
Боди-фитВидео

Стомачни во стоечка положба

Совршен - рамен и затегнат стомак, кој секоја фигура ја прави привлечна, е украс и сон на секоја жена. Но, за да го оствариме, неопходно е да ја коригираме исхраната и да се фрлиме на вежбање.   Вежбите за стомачни мускули им се препорачуваат на сите, на било која...
Боди-фитВидео

9 вежби за рамен стомак

Ако сте се прашувале како изгледаат добрите вежби кои го топат салото од стомакот, погледнете го ова видео. Ако секој ден одделувате по 10 минути за овие вежби, ќе уживате во извајаните стомачни мускули. Најдобро од се е што нема потреба да посетувате теретана или да купи...
Боди-фитВидео

Пилатес вежби за рамен стомак

  Рамен стомак, витки нозе, обликувани раце и грб - кој не би сакал вака да изгледа ова лето? За жал, еден од критичните делови на телото кај секој од нас, па и кај оние витките, е проблемот со долниот дел на стомакот, кој секогаш има барем малку ,,вишок,,. Припиени...
Боди-фитВидео

10 вежби кои гарантираат совршен стомак

  Научните истражувања од областа на спортската медицина велат дека слабиот стомак е главната причина за болки во лумбалниот дел од грбот. Ако ја погледнеме статистиката на глобално ниво, ќе видиме дека повеќе од 70% од светската популација има проблеми со долниот де...
Боди-фит

Галерија