Таг: вежби за грб

Таг: вежби за грб

Разновидноста е убавината на оваа вежба. Покрај тоа, таа одлично ќе ви ги зајакне рацете, а за сето време на вежбањето сте под постојан притисок. А на крај, сета таа комбинација од позиција на куче - птица и склекови значително ќе ги засили барањата за стабилност на центарот...
Боди-фитВидео

Идеална вежба за оние кои долго седат

Секој кој работи во канцеларија треба да ја применува вежбата која се нарекува јога чучнување, а трае само една минута. Еве како се прави оваа вежба. – Стапалата со целата должина се поставени на подот. – Петите се свртени една кон друга, а прстите лесно се отворени...
ЗдравјеРазно
Болка во вратот, вкочанет врат се синоними за една од најчестите болки. Повеќето причини за болка во вратот се безопасни. Мускулите кои се наоѓаат во вратниот дел можат да се истегнат поради лошо држење на вратот при долго работење на компјутер, варосување на таванот или дру...
ВидеоРазно
Веслањето со лента за отпор е феноменален начин да ги изградите мускулите, да го зголемите аеробниот капацитет и да го стопите салото на стомакот. Ваквиот тренинг е извонреден кардио тренинг за согорување на мастите.   Вежба 1: Веслање во чучната положба Вежбата т...
Боди-фитВидео
Ако погледнете некои билдери, ќе забележите дека заедничко за сите нив се – неверојатно градени грбови. И не само во големината, туку исто и во дебелината и извајаноста на нивниот средишен дел од грбот. Ова сосема ги одделува од другите билдери. Секако, некои други професион...
Боди-фит
Голем дел од луѓето не знаат како да ја прават оваа вежба, вклучувајќи и некои од сертифицираните тренери како да им ја објаснат вежбата на почетници. Откријте ги тајните на мртвото кревање.   1-во правило гледајте да не ја искривувате кичмата зашто можете да го п...
Боди-фитВидео
Прашајте го било кој инструктор во нашите теретани за вежбата мртво кревање и ќе добиете негативен одговор, дека таа вежба е лоша за вашето тело и кичмата и дека голема е шансата за повреда. Но друг е фактот дознајте што е тоа во следната статија! Прво и основно тоа е нај...
Боди-фитРазно