Таг: вежби

Таг: вежби

Фитнес за мозокот

Сивите клетки се билдаат со крстозборки. Секојдневното решавање крстозборки и слични енигматски забавувања му помагаат на мозокот да ја зачува концентрацијата. Се популарни се онлајн крстозборките, кои постојано се на дофат на рацете. За да не стане мрзлив, мозокот треба ...
ЗдравјеРазно
Кога имате болки, последно нешто што сакате да го правите е да вежбате. Но, луѓето кои страдаат од различни болки, многу полесно ќе ги контролираат симптомите , доколку вежбаат барем неколку минути секој ден. Подолу се некои типови на вежби кои можат да ви помогнат да се при...
Боди-фит
Некогаш некои вежби ни се потребни за да функционираме како што треба. Доволно е да направите неколку вежби, дури и од кревет, за да ги раздвижите мускулите, да ги нормализирате процесите во телото, да го подобрите расположението и т.н. Дознајте кои се тие вежби и почнете да...
Боди-фит

Вежби со сопствена тежина

Овие вежби се функционални, бидејќи може да се движите слободно, без да бидете ,,споени,, со некаква машина. Ваквите функционални движења можат да помогнат во секојдневниот живот, на пример, кога треба да чучнување за да дофатите нешто од подот или да се качите за да дофатит...
Боди-фит

6 вежби со руско звоно

Овие чудни, во облик на ѕвоно, тегови нудат целосно метаболичко и тонирачко обликување на телото , благодарение на нивниот единствен облик и централизираната локација на тежината. Една студија на Универзитетот во Висконсин, САД, дури и докажала што овие тегови можат да ја по...
Боди-фит

Најчести грешки при мртво дигање

  Мртвото дигање е една од најефикасните вежби кога станува збор за изградба на сила и цврсто јадро со истовремено подобрување на атлетските перформанси. Кога се изведуваат правилно, тоа многу ќе ви помогне во подобрување на држењето на телото и превенција од настану...
Боди-фит

Гоблет чучнувања

Најдобрите спортисти и најподготвените луѓе во светот не поседуваат посебна магија за да дојдат до врвни резултати. Тие всушност тренираат посилно од другите и се трудат да ги совладаат техниките на базичните вежби, со цел да направат разлика. Да можете да правите совршено б...
Боди-фитВидео

Гимнастика до-ин

Во Тибет постои неверојатен комплекс од утринска гимнастика по име До-Ин, која се прави без да се стане од кревет и која трае само 3 минути. Тајната на овој комплекс е опишана во книгата „Тајните на древниот Тибет“ на авторот Софија Стурчак, специјалист во областа на традици...
ЗдравјеРазно

Вежби во вода за феноменално тело

Водата најубаво го обликува телото. Затоа искористете го нејзиниот бенефит за да добиете најдобра фигура. Пробајте ги овие вежби. 1. Нозете ќе ги обликувате убаво ако често ја применувате оваа вежба. Влезете во базен во длабочина до рамењата. Фатете се за работ од базенот...
Боди-фитРазно

6 вежби идеални за трудници

Ова се вежби кои сите трудници ќе ги оддржи во здрава и фит состојба за време на бременоста, без разлика на тоа во кој месец и да се. Доколку ви е потребна мотивација за вежбање за време на бременоста, можеби во тоа ќе ви помогне следново сознание: вежбањето за време на б...
Боди-фитРазно

Галерија