Таг: вежбање со тежини

Таг: вежбање со тежини

  За време на вежбањето со тегови една од најважните карактеристики е правилното дишење. Правилното дишење помага во вежбите со тегови, го намалува ризикот од повреди и други несакани појави. Од друга страна, пак, неправилното дишење е штетно од многу причини. Диш...
Боди-фит
Ако не се придржуваме до одредени правила, можемо да си го загрозиме здравјето и да го поттикнеме стареењето. Исто така, постојат вежби кои можат да го забават процесот на стареење. Тоа главно се вежби кои бараат чести и брзи промени на интенитетот на тренингот, попознати ка...
Боди-фит

Теговите спречуваат дијабетес

  Полчасовното вежбање со тегови пет дена во неделата го намалува ризикот од појавата на дијабетес кај мажите за дури 34%. наспроти тоа, едночасовниот полесен тренинг ја намалува опасноста од оваа болест за само 12%. Меѓутоа, најдобар ефект се постигнува со комбинирање...
Боди-фитЗдравје
Секоја недела нови студии ни кажуваат колку време залудно сме потрошиле правејќи погрешен вид на вежби, и колку време би можеле заштедиме правејќи нешто друго.   Во соопштение за печатот од Дјук универзитетскиот медицински центар беше изјавено дека кардио наместо ...
Боди-фит
Жените воглавно одбегнуваат да креваат тегови, сметајќи дека оваа физичка активност е ,,машка,, и поради тоа што не сакаат да му наштетат на својот женствен изглед. Меѓутоа, кревањето тегови (барем оние мали) има цела низа здравствени предности. Еве некои од најважните од ни...
Боди-фитЗдравје
Хеланките за слабеење исто како и појасите се доста популарни кога станува збор за слабеење и топење на мастите. Но дали навистина помагаат? Одговорот дознајте го во следното видео  
Боди-фитВидео