Таг: вежбање

Таг: вежбање

Доколку сакате да бидете успешни во теретаната, мора да совладате некои основи. Ќе ви дадеме 6 совети за основите за дигање тегови и за работите кои морате да ги знаете за вежбањето, а во кои никој не верува. Поголемиот број на луѓето трошат време на нови програми за вежбање...
Боди-фит
Пред да започнете, бидете сигурни дека имате доволно простор за безбедно да вежбате со вашиот kettlebell. Со оглед на тоа што постои мал ризик од случајно испуштање на вашето руско звоно кај kettlebell средниот замав, силно се препорачува да  се осигурате дека не постои ништ...
Боди-фит

5 брзи чекори за фит тело и здрав дух

Вежбањето во времетраење од 30 минути пет дена во неделата гарантира дека ќе имате подолг и посреќен живот. Но, постојат и некои побрзи чекори, кои помагаат да ги остварите своите лични цели со сосема поинаков распоред.   Половина час вежбање пет дена во неделата ...
Боди-фит
  Влажен ден е, вие трчате,  додека уште една капка пот ви се слева низ челото. Се радувате бидејќи повторно добро се испотивте. Мислите ли дека колку е потопло тоа значи дека ќе согорите повеќе калории? Сепак, вежбањето со потење значи и витка фигура, зар не? Прочит...
Боди-фит
Соодветната хидратација е неизмерно важна за секое живо суштество, вклучувајќи го и човечкиот организам кој се состои од 70 % вода. Водата во организмот ги одржува клетките во телото и правилното функционирање на органите, а нејзиниот недостаток првично се манифестира со сле...
Видео
  За време на вежбањето со тегови една од најважните карактеристики е правилното дишење. Правилното дишење помага во вежбите со тегови, го намалува ризикот од повреди и други несакани појави. Од друга страна, пак, неправилното дишење е штетно од многу причини. Диш...
Боди-фит

Неколку заблуди за вежбањето

Да започнеме со најстариот мит кој вели дека за да се чувствувате подобро, треба и да изгледате подобро. Со други зборови, луѓето кои се со прекумерна тежина и да речеме имаат вишок сало околу стомакот, треба да се чувствуваат лошо. Имајте на ум дека многу од работите кои ќе...
Боди-фит
Околу 80% од луѓето во некој момент од животот почувствуваат болка во долниот дел на грбот, се тврди во специјалниот здравствен извештај од Харвард. Поверојатно е таквите болки да имаат оние во средно доба од животот, но не се поштедени ниту младите, како и оние кои имаат се...
ЗдравјеРазно
  Постојат 3 хормони кои се ослободуваат потикнати од вежбањето, кои Ве прават поздрави. Редовната физичка активност може да помогне во намалувањето на крвниот притисок и нивото на холестерол, може да ви помогне да постигнете и одржувате здрава телесна тежина, да го...
Боди-фит
Сакате да го добиете најдоброто од вашиот тренинг, така?  Имате право. Затоа е корисно да знаете некои нешта- како на пример- важноста на времето под тензија, со што да ги нахранитевашите мускули после тренинг , како  и идеалниот број на повторувања за брза реакција од муску...
Боди-фит

Галерија